logo

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ:Elite Panel»Elite Panel

Τι είναι η υπέρυθρη θέρμανση

infrared panel02Τα υπέρυθρα θερμικά κύματα μπορούμε να τα αισθανθούμε αλλά όχι να τα δούμε. Η πρώτη εξήγηση βρίσκεται ήδη στο όνομα υπέρυθρη (Infrared). Το πρόθεμα υπέρ μπροστά από το ερυθρό σημαίνει ότι τα υπέρυθρα κύματα είναι ηλεκτρομαγνητικά κύματα, τα οποία βρίσκονται πέρα από το κόκκινο όριο του φάσματος του ορατού φωτός σε μια περιοχή μήκους κύματος μεταξύ 780 και ενός εκατομμυρίου νανομέτρων, και δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από το ανθρώπινο μάτι αλλά χάρη στους ανθρώπινους δερματικούς αισθητήρες μπορούμε να την αισθανθούμε.

Η υπέρυθρη ακτινοβολία λειτουργεί κατά βάση της προστατευτικής, μικροκυματικής υπέρυθρης C- ακτινοβολίας (βιογεννετικό υπέρυθρο), η οποία διαπερνά τον αέρα και θερμαίνει τα στερεά σώματα. Πηγές υπέρυθρης ακτινοβολίας, είναι ο ήλιος, η φωτιά, τα θερμαντικά elite panel. Συνεπώς, ακόμη μια φορά θα πούμε, πως η υπέρυθρη ακτινοβολία, είναι ο φυσικός τρόπος θέρμανσης. Ο τρόπος δηλαδή, που επέλεξε η φύση να μας θερμάνει.

Κάποιες φορές δυστυχώς, από έλλειψη καλής ενημέρωσης, γίνεται σύγχυση της θεραπευτικής υπέρυθρης ακτινοβολίας, με την βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, που εκπέμπεται σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος.

Υπέρυθρη θέρμανση - Ο τρόπος που επέλεξε η φύση

infrared panel04Η υπέρυθρη θέρμανση, είναι ο τρόπος, που επέλεξε η φύση, να θερμαίνει το οικοσύστημα μας. Η φύση ποτέ δεν θα έκανε το λάθος, να θερμαίνει με ενεργοβόρο τρόπο, δηλαδή να έχει απώλεια ενέργειας.

Φρόντισε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσει ως θερμαντικό "πομπό θέρμανσης", τον ήλιο, που με τον τρόπο της ωφέλιμης υπέρυθρης ακτινοβολίας, στέλνει την θερμική ενέργεια στους πλανήτες και τους θερμαίνει απευθείας, χωρίς την χρήση κάποιου ενδιάμεσου φορέα. Προς τούτο, λοιπόν, ο αέρας (ατμόσφαιρα), που περιβάλλει τους πλανήτες, είναι διαθερμικός. Δηλαδή, διαπερνάται από την υπέρυθρη ακτινοβολία, χωρίς να δεσμεύει καθόλου θερμική ενέργεια. Χωρίς λοιπόν απώλειες, θερμαίνονται απευθείας τα στερεά και υγρά των πλανητών ενώ σε δεύτερο χρόνο, θερμαίνεται και ο περιβάλλον αέρας, αφού έρθει σε επαφή με αυτά. Απόδειξη, πως τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού, π.χ 35 °C, ο αέρας στα ανωτέρα στρώματα της ατμόσφαιρας, είναι πολύ κρύος και όσο ανεβαίνουμε, είναι πολύ κάτω του μηδενός.

Άρα, λοιπόν, η υψηλή θερμοκρασία των καλοκαιρινών μηνών (όπως καταγράφει ένα θερμόμετρο), οφείλεται, στην επαφή του αέρα με τα ήδη θερμά σώματα.
Αυτό ακριβώς ως άνω, γίνεται και με το σύστημα υπέρυθρης ακτινοβολίας elitepanel.

Όμως, με τα υπόλοιπα, συμβατικό - γνωστό, συστήματα θέρμανσης γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Ο αέρας θερμαίνεται πρώτος, αφού έρθει σε επαφή με συμβατικά θερμαντικά σώματα και είναι πάντα πολύ πιο θερμός από τα δομικά στοιχεία.

Αποτέλεσμα, πέραν της ανθυγιεινότητας, είναι τρομερές οι απώλειες, όπως η άνοδος του θερμού αέρα στα ψηλά στρώματα (ταβάνι), εκεί δηλαδή που δεν κατοικούμε.
Έχουμε, λοιπόν έναν ενεργειακά, "τρύπιο κουμπαρά", με συνεχείς απώλειες στο εξωτερικό περιβάλλον και στα υψηλά στρώματα του χώρου που κατοικούμε.

Πλεονεκτήματα υπέρυθρης θέρμανσης για την ανθρώπινη υγεία

Ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η υπέρυθρη ενέργεια δρα ευγεργετικά στον οργανισμό!

Μετά από πολλές ιατρικές έρευνες έχει αποδειχθεί ότι η υπέρυθρη ενέργεια δρα ευεργετικά, επιταχύνοντας την αναρρωτική διαδικασία αφού απορροφάται από κάποιους ιστούς και όργανα επιλεκτικά.

 • Έτσι λοιπόν η υπέρυθρη ακτινοβολία:
 • Δεν δημιουργεί ρεύματα αέρος
 • Δεν ανακατεύει σκόνη στον αέρα
 • Δεν στεγνώνει τον αέρα
 • Αποτοξινώνει και τονώνει τον μεταβολισμό
 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Βοηθά στη ομαλή κυκλοφορία του αίματος
 • Τονώνει την λειτουργία της καρδιάς
 • Αποτοξινώνει νεφρά και συκώτι
 • Εξαλείφει σταδιακά, χρόνια προβλήματα ρευματοπάθειας, αρθρίτιδας, ισχιαλγίας, μυϊκών πόνων
 • Επιτυγχάνει την μυϊκή χαλάρωση (η οποία μέχρι πρότινος ήταν εφικτή μόνο με χρήση μυοχαλαρωτικών ουσιών και φυσιοθεραπείας)
 • Και για τους αθλητές, η απορρόφηση της υπέρυθρης ακτινοβολίας, αποκαθιστά την ελαστικότητα και επιταχύνει την ενίσχυση των τραυματισμένων μαλακών μορίων

Έτσι, άτομα με αναπηρίες και άλλες ειδικές ανάγκες μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη της φυσιοθεραπείας, μέσα στο σπίτι τους, χωρίς επιπλέον έξοδα και μετακινήσεις.

Πλεονεκτήματα των Elite Panel

Μερικοί μόνο απο τους λόγους για να επιλέξετε τα Elite Panel:

 • Για την πολύ χαμηλή κατανάλωση τους
 • Για την απλή και ασφαλή εγκατάσταση τους
 • Γιατί δεν έχουν κόστος συντήρησης
 • Για την εντελώς αθόρυβη λειτουργία τους
 • Για την αισθητική που μπορούν να προσφέρουν σε κάθε χώρο
 • Για την αξιοπιστία που διαθέτουν, λόγο απουσίας κινούμενων μερών
 • Γιατί περιορίζουν τη σκόνη στο χώρο
 • Για την αποτροπή της μούχλας και της υγρασίας στους τοίχους
 • Γιατί εξοικονομούν ενέργεια
 • Γιατί δημιουργούν ένα καθαρό περιβάλλον
 • Γιατί είναι τα μοναδικά με 10 χρόνια γραπτή εγγύηση
 • Γιατί η εκτύπωση του θέματος είναι Δωρεάν

Οικονομικά & Οικολογικά

infrared panel03Ο τρόπος διάδοσης, με εκπομπή θερμικών κυμάτων, εγγυάται την πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Ιδιαίτερα τώρα στους καιρούς μας, της πράσινης ανάπτυξης, που ενώ τα κάθε λογής καύσιμα, φαντάζουν πρωτόγονα και αντισυμβατικά με το περιβάλλον, εντούτοις κοστολογικά ανεβαίνουν συνεχώς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ εως και 80% από τα συμβατικά μέσα θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα της υπέρυθρης θέρμανσης
• Ομοιόμορφη θερμοκρασία μεταξύ ταβανιού και πατώματος
• Δεν καίει οξυγόνο
• Αισθάνεστε άνετα και πάραυτα εξοικονομείτε ενέργεια
• Υγιεινό κλίμα στον χώρο διαμονής
• Ανύπαρκτος στροβιλισμός σκόνης
• Δεν χρειάζεται συντήρηση
• Δεν αναδύει οσμές
• Εύκολη και οικονομική τοποθέτηση
• Προϊόν με μεγάλη διάρκεια ζωής. (μέσος όρος ζωής 30 χρόνια)
• Απόλυτα ασφαλές
• Εξοικονόμηση χώρου

Επίσης, πέραν της θέρμανσης, έχετε ένα σύστημα, που συνεχώς στεγνώνει τους τοίχους και όλα γενικά τα δομικά στοιχεία του χώρου σας. Έχετε ένα σύστημα, που ρυθμίζει, στα ωφέλιμα επίπεδα, την σχετική υγρασία του αέρα του χώρου σας. Ξεχνάτε πλέον, την πολύ ξερή η πολύ υγρή ατμόσφαιρα, που επιφέρουν, τα ήδη γνωστά - συμβατικά συστήματα θέρμανσης.

Και φυσικά, το σύστημα μας, είναι το φιλικότερο ηλεκτρικό σύστημα, για την συνεργασία με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Χρειαζόμαστε την μισή περίπου εγκατεστημένη ισχύ, από όση χρειάζονται, τα υπόλοιπα συστήματα ηλεκτρικής θέρμανσης. Αυτό σημαίνει και το μισό κόστος χρήματος και χώρου, για την προμήθεια συστημάτων αυτονόμησης με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κ.λ.π).
Τα συστήματα μας κάνουν θαύματα και σαν προσθετική θέρμανση!
Τα συστήματα ElitePanel αν και ενδείκνυνται, σαν κύρια θέρμανση ενός χώρου εντούτοις και στον τομέα της προσθετικής θέρμανσης κάνουν θαύματα.

Εστω ένα ή δυο πάνελ, αρκούν σε έναν χώρο, για να κάνετε μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου του συμβατικού συστήματος σας, αλλά και να στεγνώσει η υγρασία των τοίχων όλου του σπιτιού.

Φτιάξτε το δικό σας Elite Panel

Στείλτε τις δικές σας φωτογραφίες και εκτυπώστε το δικό σας Elite Panel για θέρμανση, οικονομία, υγεία και αισθητική του χώρου δικής σου επιλογής.

Το θέμα που έχετε επιλέξει απεικονίζεται με ειδική εκτύπωση UV απευθείας σε κρύσταλλο ασφαλείας (securit glass) πάχους 0,5 εκ. ή σε φύλλο αλουμινίου πάχους 0,6 χιλ. Η συσκευή λειτουργεί με ρεύμα 220 volt και εσωτερικά έχει ειδικό στοιχείο από κρυστάλλους άνθρακα που μετατρέπει την ενέργεια που καταναλώνει με απόδοση περισσότερη από 98% σε υπέρυθρη θέρμανση που διαχέεται στον περιβάλλοντα χώρο. Η συσκευή συνδέεται στο οικιακό δίκτυο με δικό της καλώδιο (πρίζα σούκο με γείωση), ενώ διαθέτει δική της ασφάλεια και διακόπτη λειτουργίας με ενδεικτική λυχνία. Η συσκευή έχει εσωτερικό θερμοστάτη που εξασφαλίζει την αποφυγή υπερθέρμανσης και τη διατήρηση της επιφανειακής θερμοκρασίας ανάλογα με το μοντέλο. Συνδυάστε το πάνελ θέρμανσης με θερμοστάτη χώρου για να έχετε ακόμα μεγαλύτερη οικονομία (έως 30%).

ή επιλέξτε απο έτοιμα εντυπωσικά θέματα για το καθιστικό, το σαλόνι, την κρεββατοκάματα, το παιδικό, την κουζίνα ή τον επαγγελματικό σας χώρο

Δείτε μερικά μόνο απο τα υπέροχα θέματα που μπορούν να εκτυπωθούν στο κάθε υπέρυθρο πάνελ

Καθιστικό

Σαλόνι


Κρεβατοκάμαρα


Παιδικό Δωμάτιο

ΚουζίναΕπαγγελματικός Χώρος

 

Κατανάλωση και ενδεικτικό κόστος θέρμανσης

Υπολογίσαμε για εσάς την κατανάλωση

 • ενός σπιτιού 70τ.μ. (καθαρά)
 • με κόστος 0,082€/kWh (ανώτερο τιμολόγιο ΔΕΗ)
 • για 6 μήνες
 • και 8 ώρες/ημέρα.

Ένα δωμάτιο ή γραφείο 10 έως 25 τετραγωνικών μέτρων θερμαίνεται με μόνο 15€ το μηνα!
Αντίστοιχα ενας χώρος 70 τετραγωνικών μέτρων θερμαίνεται με μόνο 70€ το μήνα!

 

Δωμάτια

Μοντέλο πάνελ

Διαστάσεις σε τ.μ.

Κατανάλωση σε KW/Ώρα

Κατανάλωση ανα ημέρα

Κόστος ανα ημέρα

Κόστος ανα μήνα

Κόστος ανα περίοδο 6 μηνών

Καθιστικό

EP - 950

20 τ.μ.

0,90 kwh

7,20 kwh

0,59 €

17,70 €

106,20€

Υπνοδωμάτιο

EP - 950

16 τ.μ.

0,80 kwh

6,40 kwh

0,52 €

15,16 €

94 €

Παιδικό

EP - 950

16 τ.μ.

0,80 kwh

6,40 kwh

0,52 €

15,16 €

94 €

Δωμάτιο

EP - 950

12 τ.μ.

0,60 kwh

4,80 kwh

0,39 €

11,70 €

70 €

Τουαλέτα

EP - 300

6 τ.μ.

0,35 kwh

2,80 kwh

0,22 €

6,60 €

39 €

Σύνολο

 

70 τ.μ.

4,25 kwh

27,6 kwh

2,24 €

66,32 €

 

 

Εξοικονομήστε 50% έως 80% σε χρήματα με τα θερμαντικά Elite Panel και απαλλαγείτε από το πετρέλαιο θέρμανσης!

 

ΜΟΝΤΕΛΟ

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛ

ΧΩΡΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
(Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α)

EP - 950

60 χ 120 εκ.

8 - 25 τ.μ.

920 watt

399 €

(το κόστος εκτύπωσης είναι δωρεάν)

TS - 700

60 x 120 εκ.

5 - 12 τ.μ.

700 watt

299 €

(+ 50 € κόστος εκτύπωσης )

TS - 300

61 x 50 εκ.

1 - 8 τ.μ.

300 watt

199 €

Πάνελ υψηλής θερμότητας για επαγγελματικούς χώρους

Το υψηλής θερμοκρασίας πάνελ της Elite panel σειρά S χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε κατασκευή με ύψος οροφής από 3.2 μ. έως 9.2 μ.

professional-infrared-panelsIR-S 12
Διαστάσεις πάνελ: 150x15x6 εκ.
Καλύπτει 10 τ.μ. εξωτερικού χώρου ή 16 τ.μ. εσωτερικού χώρου. Η ισχύς του είναι 1200 watt, για συνεχόμενη χρήση.
Τιμή: 490€

IR-S 18
Διαστάσεις πάνελ: 150x25x6
Καλύπτει 14 τ.μ. εξωτερικού χώρου ή 20 τ.μ. εσωτερικού χώρου. Η ισχύ του είναι 1800 watt, για συνεχόμενη χρήση.
Τιμή: 590€

IR-S 24
Διαστάσεις πάνελ: 150x25x6
Καλύπτει 18 τ.μ. εξωτερικού χώρου ή 30 τ.μ. εσωτερικού χώρου. Η ισχύ του είναι 2400 watt, για συνεχόμενη χρήση.
Τιμή: 660€

Θερμοστάτες για υπέρυθρα πάνελ

 hager-thermostatis  pre-010-thermostatis  pt22-thermostatis  gsm-pt32gst-thermostatis

Θερμοστάτης Hager
Απλός θερμοστάτης χώρου με ενδεικτική λυχνία (LED) Μεταγωγή ρεύματος: 10 Α θερμοκρασίες 5 - 35°C
Τιμή: 30€

Θερμοστάτης πρίζας PRE010
Ιδανικός για ηλ. συσκευές θέρμανσης. Παροχή ηλ. ρεύματος 230 V / 50 Hz Ρύθμιση της θερμοκρασίας 0,5 ° C Ακρίβεια ± 1 ° C
Τιμή: 40€

Θερμοστάτης PT 22
Τροφοδοσία 2 χ 1.5V alkal. R6/AA Αρ. ρυθμ. θερμοκρασίας 6 ανά ημέρα Προγραμ. ελαχ. χρόνος 10 λεπτά Μέγιστη απόδοση. 5 Α
Τιμή: 75€

Θερμοστάτης GSM PT32GST
Τροφοδοσία 5 V / DC, 2.5Α GSM SIM μονάδα 900 Κεραία άμεσα και Ί α Β. Μέγιστη απόδοση. 5 Α
Τιμή: 210€

pdfΠλήρης κατάλογος Elite Panel

Διαφημιστικό Video για Elite Panel

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: τηλ.23940 26 001, Σεραφείμ Τσακμάνη 10, Λαγκαδάς
ΑΠΟΘΗΚΗ: τηλ.: 23940 24 524, Χρυσαυγή Λαγκαδά, ΤΚ 57200, Τ.Θ. 1102

 

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

logo nbg eurobank logo piraeus logo
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
395/508224-21
IBAN: GR4501103950000039550822421
ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK
0026-0376-65-0100160071
ΙΒΑΝ:GR5202603760000650100160071
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
5268-018447-992
IBAN: GR7001722680005268018447992

© Καδόγλου & Υιοί - Ηλεκτρολογικά Έργα| A Lifehacker Development